Capital: Δεν έχουμε επίσημη θέση για την Ελλάδα, κανένα σχόλιο για το e-mail

Η επενδυτική εταιρεία Capital Group δεν σχολιάζει το επίμαχο e-mail για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποδίδεται στο στέλεχός της Γιέργκ Σπόνερ, ούτε διευκρινίζει όμως ξεκάθαρα αν η αναφορά είναι γνήσια και αν ο κ. Σπόνερ ήταν όντως παρών σε επαφές με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Λονδίνο.

Γραπτή δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας στη βρετανική πρωτεύουσα προς τον ΣΚΑΪ αναφέρει ότι «δε σχολιάζονται προσωπικές και ιδιωτικές επικοινωνίες των επενδυτικών επαγγελματιών της εταιρείας».

Ο εκπρόσωπος αναφέρει πως ο κ. Σπόνερ είναι αναλυτής και μεταξύ των περίπου 300 επαγγελματιών στο χώρο των επενδύσεων που εργάζονται για την Capital Group σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνει επίσης ότι όλοι οι επαγγελματίες της Capital βγάζουν τις δικές τους επενδυτικές αποφάσεις βασισμένοι στις πιο ισχυρές πεποιθήσεις τους. «Δεν υπάρχει μία ενιαία ‘εταιρική’ άποψη για οποιαδήποτε εταιρεία, αγορά, περιοχή ή χώρα. Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση σχετικά με την Ελλάδα την εσωτερική πολιτική κατάσταση οποιασδήποτε άλλης χώρας», καταλήγει η δήλωση.

Πηγές του ΣΚΑΪ έχουν επιβεβαιώσει πως ο κ. Σπόνερ δε συμμετείχε στις κλειστές συναντήσεις που είχε στη βρετανική πρωτεύουσα από τη Δευτέρα ο Γιώργος Σταθάκης, ωστόσο αφήνουν ανοιχτή την πιθανότητα να είχε συμμετοχή σε επαφές που είχε διοργανώσει η Deutsche Bank με τη συμμετοχή του Γιάννη Μηλιού.

Η γερμανική επενδυτική τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο