Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν, στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος για να καθορίσουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα έχει στο Παρίσι την Τρίτη η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με κλιμάκια της τρόικας.

Το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε τη συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα που δημοσιοποίησε νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο στέλεχος της τριμερούς. 

«Η συνάντηση στο Παρίσι θα είναι η αρχή της άρσης της εμπλοκής με την τρόικα» εκτιμούν από το Μαξίμου, τονίζοντας ότι η συνάντηση έχει διπλό χαρακτήρα, δηλαδή την αξιολόγηση του προγράμματος αλλά και συζήτηση για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Όπως, εξάλλου, έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, στην αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στο Παρίσι θα συμμετάσχουν και οι κύριοι Χρήστος Πρωτόπαππας και Κυριάκος Περιακάκης.

Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν θα ολοκληρωθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου έκανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτισιώτης, κάνοντας λόγο για δύο παράλληλες διαπραγματεύσεις, την πολιτική για το χρέος και την διαπραγμάτευση με την τριμερή για το πρόγραμμα

«Η λύση με την τρόικα πρέπει να είναι καθαρή για να αποδείξουμε στις αγορές πού έχουμε φτάσει την οικονομία μας» επισήμανε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι αγορές δεν βλέπουν πολιτική λύση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το σύνολο της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της ανάπτυξης όπως καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2015, δήλωσε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ η Σοφία Βούλτεψη.

Πηγή: skai.gr