Κλείσιμο

Κουμουνδούρου: Κατ’ αρχήν «ναι» σε συνάντηση Τσίπρα - Σαμαρά, «όχι» σε Βενιζέλο

"Ναι" επί της αρχής στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά λεει ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Πάνου Σκουρλέτη -με την αξιωματική αντιπολίτευση όμως να επιμένει στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. 

"Ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια, και δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης για ζητήματα που αφορούν το χρέος" ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. 

Ωστόσο, το "ναι" δεν αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, τότε "η συνάντηση θα έχει άλλη μορφή". "Δεν μπαίνουμε σε λογική τρίμερους συνάντησης" ξεκαθάρισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόσθεσε πως "αν μια τέτοια συνάντηση γίνεται για την αναζήτηση συνενόχων, θα έχει πολύ μικρό όφελος... Αν πρόκειται όμως για μια συνάντηση που θα αποτελέσει ένα ενδιάμεσο βήμα για να πάμε σε μια συνάντηση πολιτικών αρχηγών έτσι όπως το περιγράψαμε μπορεί να είναι και θετικό".

Με φόντο τη διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέταζαν το ενδεχόμενο να κληθεί σε συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να ενημερωθεί για όλο το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, και να τεθεί προ των ευθυνών του όσον αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.


Πηγή: skai.gr