Παναγιωτόπουλος κατά Χαρδούβελη: Έγω δεν έστελνα ν/σ και διατάξεις κουρελού στη Βουλή

Λάβρος κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, στον απόηχο των κυβερνητικών «αρρυθμιών» που αναδύθηκαν κατά τους χειρισμούς για το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών.

«Και εγώ διετέλεσα υπουργός και δεν έστελνα νομοσχέδια και διατάξεις κουρελού στη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, ζητώντας καταλογισμό ευθυνών με ονοματεπώνυμα.

«Να αναζητηθούν ευθύνες για τα λάθη στο κυβερνητικό οικοδόμημα... Σηκώνουμε τεράστιο βάρος ευθύνης και 4 – 5 γκάφες ακυρώνουν τις εντυπώσεις, να καταλήξουν οι ευθύνες σε συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. Το κλίμα μπορεί να αλλάξει αν σταματήσουν τα αυτογκόλ. Ξέρουμε τι είχε γίνει με τον κ. Καραβίτη και επί εποχής του κ. Σημίτη» σημείωσε.

Εξάλλου, ο βουλευτής ζήτησε την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με ένα φορολογικό σύστημα για την ακίνητη περιουσία καλά μελετημένο και πιο δίκαιο.

«Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, έχει ψυχολογικό κόστος στον κόσμο, ξεχείλισε το ποτήρι, η κυβέρνηση πρέπει να εξαγγείλει την αλλαγή του με ένα φόρο που θα είναι σωστότερος και δικαιότερος. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ τώρα, να αντικατασταθεί, είναι φορτισμένος με βαρομετρικά χαμηλά, χρειάζεται ένας φόρος που θα είναι δικαιότερος δεν θα έχει τις δολιχοδρομίες και τις γκάφες του ΕΝΦΙΑ» σημείωσε ο τέως υπουργός.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε «να περάσει η βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας ει στην καθημερινότητα του πολίτη» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «καθώς θα περνάει ο χρόνος και θα φτάνουμε στο σημείο μηδέν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα συνειδητοποιούμε όλοι ποιο είναι το διακύβευμα».

«Η ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση να προσφύγει σε κινδυνολογία. Πρέπει η χώρα να πορευτεί σε πλαίσιο συναίνεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ζητήματα ακυρώνοντας καταστάσεις, μηδενίζοντας καταστάσεις. εισάγοντας ακραίο λόγο» πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος οδηγεί στην Ελλάδα στο περιθώριο που είναι συνώνυμο της δραχμής.»

Απαντώντας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ανέφερε ότι η ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύτηκαν επί της ουσίας το θέμα του χρέους. «Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτε, χρειάζεται νέα κυβέρνηση» σημείωσε.

«Αμφισβητώ την έκταση και τις διαστάσεις που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την επιστροφή στην ανάπτυξη» ανέφερε δε.

Για τις κυβερνητικές αρρυθμίας, ειδικά όσον αφορά το πεδίο οικονομίας, τόνισε ότι «τη μια ευθύνες φέρει ο Καραβίτης, την άλλη η Σαββαΐδου την τρίτη ο Χαρδούβελης, υπάρχουν ευθύνες με όνομα, λέγονται Σαμαράς και Βενιζέλος»

«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει συνέχιση αυτής της πολιτικής η αλλαγή της (...) πρέπει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες» σημείωσε.

«Πρέπει να τα αλλάξεις όλα στο ποδόσφαιρο»

Για «εικόνα ντροπής στο ελληνικό ποδόσφαιρο» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι δεν μπορεί να προστατεύονται έκνομες συμπεριφορές.

Κάλεσε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είπε ότι δεν πρέπει να οχυρώνονται ορισμένοι πίσω από το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Στο πλαίσιο αυτό, επικαλέστηκε και τις χθεσινές (Σάββατο) δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού. 

Ο Νίκος Χουντής κάλεσε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, λέγοντας ότι υπάρχει έναν έντονο θέμα της οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής των φαινομένων που εμφανίζονται στο ποδόσφαιρο. Δήλωσε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να τα αλλάξεις όλα στο ποδόσφαιρο, και να πας σε δημοκρατική εξυγίανση.

«Σκάλισα το θέμα όταν ήρθε ο φάκελος για τα στημένα από την UΕFA. Υπάρχουν φαινόμενα πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής» σημείωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr