Σαμαράς - Βενιζέλος ζητούν πολιτική σταθερότητα & αποφυγή πρόωρων εκλογών

Την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, και αποφυγής μιας πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης, επισημαίνουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενοι στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο.

Με άρθρο του στην εφημερίδα Κεφάλαιο, ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι «σε αυτό το μεταίχμιο που βρίσκεται η χώρα οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες».

«Δεν θα αφήσουμε την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια που μπορεί να τινάξει τις θυσίες μας στον αέρα, την ώρα που ανοίγουμε νέα σελίδα για τον τόπο» τονίζει ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι «οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το 2016, γιατί η χώρα χρειάζεται χρόνο».

Οποίος προκαλέσει εκλογές νωρίτερα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, θα αναλάβει και την ευθύνη και θα πρέπει να ξέρει ότι αυτές θα κριθούν προεκλογικά γιατί είναι ένα σημαντικό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό γεγονός τόσο για το εσωτερικό, όσο και για το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία METRISI, για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, δίνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,10% έναντι της ΝΔ, ωστόσο η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμούν να μην προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, φοβούμενοι ότι θα ανακοπεί η έξοδος της χώρας από την ύφεση.

Στο μεταξύ, ανεβαίνει τη Δευτέρα το πολιτικό θερμόμετρο με τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την Τρίτη, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ