Παρουσία Λαφαζάνη η συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα

Μεγάλης διάρκειας (διήρκεσε 1 ώρα και 45 λεπτά) ήταν η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή. Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση ήταν παρόντες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και ο βουλευτής και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε δηλώσεις, ενώ ο διοικητής της ΤτΕ σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους είπε ότι ήταν μια πολύ καλή συζήτηση και αφορούσε το τραπεζικό σύστημα. Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κύκλος συναντήσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι θα υπάρξει συνεργασία με όλους.

Επί τάπητος φαίνεται ότι τέθηκαν η κατάσταση της οικονομίας, και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά τα τα επιτυχή στρες τεστ των τραπεζών, ο τρόπος διάθεσης των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και η πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Ο διοικητής της ΤτΕ κατόπιν θα μεταβεί στο εξωτερικό, ενώ στις 13 Νοεμβρίου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενης από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Νίκο Τσούκαλη και Ασημίνα Ξηροτύρη- Αικατερινάρη, καθώς και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, υπεύθυνο του τομέα Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η συνάντηση θα γίνει μετά από σχετικό αίτημα της ΔΗΜΑΡ.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ