Σαμαράς: Διαπραγματευόμαστε συνετή έξοδο στην κανονικότητα (upd)

Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται «μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στον απόηχο της αναταραχής στις αγορές πριν περίπου δέκα ημέρες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός «βρισκόμαστε σε σταθερή πορεία προς την ανάκαμψη και τη σταθεροποίηση. Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα έχει συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συζητήσει με την κ. Μέρκελ την πορεία του ελληνικού προγράμματος αλλά και τα βήματα εξόδου της χώρας μας από τα προγράμματα στήριξης, τονίζοντας πως τα όποια προληπτικά μέτρα στήριξης δεν θα πρέπει να ισοδυναμούν με νέο μνημόνιο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Σαμαράς θα διαμηνύσει στους ευρωπαίους εταίρους πως επιδιώκει να κλείσει την τρέχουσα αξιολόγηση εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο κ. Σαμαράς θα εκπροσωπήσει και την Κύπρο, κατόπιν αιτήματος Νίκου Αναστασιάδη, καθώς ο πρόεδρος κύπριος πρόεδρος βρίσκεται κλινήρης στο ξενοδοχείου του, μετά από παρατεταμένη ρινορραγία που προκλήθηκε από υπέρταση.

Στη Σύνοδο, η Λευκωσία αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ