Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο - Δεν θα αναστραφούν οι μεταρρυθμίσεις

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο. Η εποχή των μνημονίων ολοκληρώθηκε για τη χώρα, δεν θα ανατραπεί η ομαλή πορεία εξόδου από την κρίση. Όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στη μετά Μνημόνιο εποχή» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

«Την πόλωση κανείς δεν την θέλει, αλλά η κυβέρνηση δεν να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να αναστρέψει την πορεία των μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έγιναν πολλά στη χώρα και θα γίνουν περισσότερα, αρκεί «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα και να συνεχίσουμε το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».

«Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει, παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανεβήκαμε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε, πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο και τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους. Αυτά έδωσαν στη χώρα εικόνα αξιοπιστίας και ασφάλειας. Από αυτή την αναγεννητική προσπάθεια για τη χώρα κερδίζουν όλοι. Ο τουρισμός κέρδισε ήδη, οι άλλοι κλάδοι θα ακολουθήσουν» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι υπάρχουν και κάποιοι που ειρωνεύονται ή προσπαθούν να καταργήσουν τέτοιες επιτυχίες: «Τους βρήκαμε απέναντι, όταν για παράδειγμα καταργήσαμε το καμποτάζ».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον τουρισμό, λέγοντας ότι υπήρξε το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές και παραμένει η ατμομηχανή και ο μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον τουρισμό και τη συμβολή του στην οικονομία, λέγοντας ότι θα λάβει 500 εκατ. ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ. «Ο τουρισμός υπήρξε το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές και παραμένει η ατμομηχανή και ο μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας συμμετέχοντας με πλέον του 20% στο ΑΕΠ της χώρας. Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο από ποσοτική όσο και από ποιοτική άποψη. Ο τουρισμός θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη και για άλλους κλάδους και θα δώσει δουλειές και έσοδα στο κράτος, αρκεί να διατηρήσουμε την σταθερή πορεία» τόνισε.

Η Ελλάδα, είπε, μπορεί να γίνει ένας μοναδικός νησιωτικός προορισμός, υποδεχόμενος δεκάδες χιλιάδες σκάφη αναψυχής, με ορατή την προοπτική κατασκευής τέτοιων σκαφών στη χώρα μας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ