Βενιζέλος: Η λύση των κόκκινων δανείων, κεφάλαιο της εξόδου από την κρίση

Σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη λύση για όλα τα κόκκινα δάνεια ως «κεφάλαιο του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου από την κρίση-μια ριζοσπαστική λύση στην πράξη κι όχι στα λόγια».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι το δημόσιο χρέος έχει μειωθεί κατά 180 δισεκατομμύρια και 80% σε ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ ενώ αναφερόμενος στη διαπλοκή, είπε πως «βεβαίως υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική και αυτό είναι κάτι που συνέβαινε πάντα».

«Όμως εγώ τον επιχειρηματικό κόσμο τον διακρίνω σε δύο κατηγορίες: αυτόν που έχει συμφέροντα στην Ελλάδα και τον ενδιαφέρει να πάει καλά η χώρα και σε κάποιους άλλου που έχουν περιουσίες σε χώρες άγνωστες και έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές τους στην Ελλάδα. Αυτοί τροφοδοτούν μεγάλα πολιτικά παιχνίδια, θα μιλήσουμε για όλα», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο πρώτο μνημόνιο, παραδέχτηκε ότι «υπογράψαμε ένα πρόγραμμα που είχε κενά και μας το υπαγόρευσαν και στη συνέχεια το διορθώσαμε με πολλή προσπάθεια»

Τέλος εκτίμησε ότι θα ανακοπεί κάθε κύμα ανευθυνότητας που «εμφανίζεται και στην αίθουσα αλλά και στη χώρα μας».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου