Αηδόνης για ψήφο εμπιστοσύνης: Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία

«Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής», δήλωσε με νόημα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Χρήστος Αηδόνης, επιφυλασσόμενος για τη στάση που θα κρατήσει στην επικείμενη διαδικασία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που τελικά δεν ακολούθησε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης «έξυπνη πολιτική κίνηση» που βάζει φρένο στην ακατάσχετη εκλογολογία και τις συνέπειές της στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Επειδή όμως το ενδιαφέρον ήδη έχει στραφεί στη στάση που θα κρατήσουν κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές, που τυχόν φλερτάρουν με τα συγκυβερνώντα κόμματα, ο κ. Αηδόνης θεωρεί ότι οι συμπεριφορά των εν λόγω βουλευτών θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις, όπως επίσης και η συμπεριφορά τυχόν κυβερνητικών βουλευτών που θέλοντας να εκφράσουν τη δυσφορία τους, θα απουσιάσουν από την ψηφοφορία.

Ωστόσο, απέφυγε να συνδέσει την ψήφο εμπιστοσύνης με την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι οι δύο διαδικασίες δεν πρέπει να συγχέονται ενώ εκτιμά ότι έως το Φεβρουάριο μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις και κατά συνέπεια μπορεί να και να μην προκύψουν εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Λακωνικός πάντως εμφανίστηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, που απέφυγε να αποσαφηνίσει ή έστω να φωτογραφίσει τη στάση του, δηλώνοντας ότι θα «μιλήσει στη Βουλή».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου