Κλείσιμο

Τσίπρας στους FT: Στοχευμένες φορολογικές μειώσεις - Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ

Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε στοχευμένες φορολογικές μειώσεις, τονίζει σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας παράλληλα τη βούλησή του η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην αγγλική οικονομική εφημερίδα, στόχος του είναι να μεταρρυθμίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι να τη διαλύσει, και προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμα αυτό στο εξωτερικό.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Πρόκειται για δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Θέλουμε να δώσουμε τέλος στη λιτότητα και να διαπραγματευτούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με μια συμμαχία περιφερειακών κρατών» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να σπάσουμε αυτό το πλαίσιο του Μερκελισμού και της γερμανικής ηγεμονίας».

Όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας,«έχουμε να πληρώσουμε 10 δισ. ευρώ ετησίως σε τόκους και την ίδια στιγμή να «τρέχουμε» ένα πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ προκειμένου να ξεπληρώσουμε τους δανειστές μας. Χωρίς ανάπτυξη είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε την κρίση».

Σύμφωνα με τους Financial Times ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ελπίζει ότι οι ετήσιες πληρωμές για το χρέος μπορούν να μειωθούν κατά 5 δισ. ευρώ το χρόνο επιτρέποντας στη χώρα να διαθέσει περισσότερα χρήματα στον σκληρά πιεσμένο πληθυσμό και να πυροδοτήσει ανάπτυξη». «Το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τους κατώτατους μισθούς και τις χαμηλότερες συντάξεις και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία. Δεύτερον, θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και θα έχουμε κάποιες στοχευμένες φορολογικές μειώσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα επουλώσουμε τις πληγές και τις αδικίες των χρόνων του μνημονίου. Και ο κάθε ένας που παράνομα απολύθηκε θα κερδίσει ξανά την εργασία του» τονίζει.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ