Άγριος καυγάς Βενιζέλου-Χρυσοχοΐδη στο ΠΑΣΟΚ

Άγριος καυγάς ξέσπασε μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή και των κυβερνητικών στελεχών, και τον υπουργό Υποδομών να θέτει δηλώνει έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης αμφισβήτησε ευθέως τους χειρισμούς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «φορητό κόμμα», αναφέροντας ότι η παράταξη «βρίσκεται, όπου βρίσκεται ο Βενιζέλος....

»Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Βενιζέλου. Εγώ δεν είμαι σύμβουλος κανενός. Σε ποια οργάνωση λαμβάνονται οι αποφάσεις;», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε έντονο ύφος ήλθε η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και θα κάνουμε και μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη. Όταν φάγατε τον Λαλιώτη από γραμματέα, δεν υπήρξε μεθόδευση;» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον κ. Χρυσοχοΐδη να προβάλει το έργο του.

«Μπορώ να παραιτηθώ και τώρα αν το έργο μου κρίνεται ανεπαρκές», ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.


Αναλυτικά οι διάλογοι

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 1

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα, με ερωτηματικό την πολιτική σταθερότητα, εδώ και 3 μήνες μετά τις ευρωεκλογές, δεν έρχεται ούτε 1 ευρώ. Θα περιμένουμε άλλους 6 μήνες χωρίς επένδυση. Πώς θα δικαιώσουμε τις θυσίες των πολιτών. Όσο συνεχίζεται η αναμέτρηση 180 -120, στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Διαφωνούμε. Σύνταγμα και θεσμοί δεν επιτρέπουν τέτοιες συμφωνίες.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 2

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Πρέπει να ξαναφτιάξουμε το κόμμα να είναι κρυστάλλινο, απενεχονοποιημένο, θαρραλέο. Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κόμμα. Έχουμε ένα... φορητό ΠΑΣΟΚ. Όπου υπάρχει ο Βενιζέλος, υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Βενιζέλου. Εγώ δεν είμαι σύμβουλος κανενός. Σε ποιά οργάνωση λαμβάνονται οι αποφάσεις;

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και θα κάνουμε και μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη. Όταν φάγατε τον Λαλιώτη από γραμματέα, δεν υπήρξε μεθόδευση; Είσαι υπουργός και να προβάλεις το έργο σου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Μπορώ να παραιτηθώ και τώρα αν το έργο μου κρίνεται ανεπαρκές. Και επειδή με προκαλείτε, έστειλα ολόκληρο φάκελο στο ΠΑΣΟΚ για την μείωση των εισιτηρίων και δεν είδα να βγαίνει ούτε μια ανακοίνωση.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 3

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Εμείς απολογούμαστε για σένα 25 χρόνια. Ήσουν σε όλα μέσα και κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα.

ΤΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Πώς μιλάμε για ανάπτυξη όταν *** τον κόσμο στα διόδια;
Πηγή: Χριστίνα Νικολαΐδου, Newsdesk ΣΚΑΪ