Σαμαράς: Αποφασιστικότητα και σύνεση στο θέμα της Ουκρανίας

Αποφασιστικότητα και σύνεση συνέστησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στο θέμα της Ουκρανίας, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Σχετικά με την αναταραχή στην Ουκρανία θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας πρωθυπουργός.

Σχετικά με τις αποφάσεις για τη στελέχωση της Κομισιόν και την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να εκλέξουν «αυτούς που νοιάζονται και εργάζονται για τη σταθερότητα και για την ενίσχυση της Ευρώπης, με έμφαση στην ανάπτυξη».

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές –με το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλα τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και τα νέα πρόσωπα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται πως νέος έλληνας επίτροπος είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με την Αθήνα να διεκδικεί το χαρτοφυλάκιο που ορίζει τη μεταναστευτική πολιτική.

Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά τόσο από τον κ. Σαμαρά όσο και από τον κ. Γιούνκερ στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στις ευοίωνες προοπτικές εν όψει της επικείμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Γιούνκερ είναι κοντά στις ελληνικές θέσεις για μία Ευρώπη όπου από δημοσιονομική θα μετατραπεί σε πολιτικοοικονομική Ένωση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ