Κλείσιμο

Προσλήψεις στις εφορίες και απολύσεις στο δημόσιο στην ατζέντα Χαρδούβελη - Μητσοτάκη

Την πρόσληψη 400 ατόμων σε εφορίες, αλλά και την ολοκλήρωση του προγράμματος απολύσεων του δημόσιου συνολικού αριθμού 15.000 ατόμων που ολοκληρώνεται φέτος, συζήτησαν οι υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΥΠΟΙΚ.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε ότι ο στόχος των απολύσεων στο δημόσιο θα επιτευχθεί, ενώ δεν υπάρχει καμία δέσμευση για νέες απολύσεις το 2015.

"Ο στόχος των απολύσεων πρέπει να εκπληρωθεί γιατί αποτελεί Κυβερνητική δέσμευση και μας επιτρέπει να μη γίνουν άλλες" διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο κύριος Μητσοτάκης.

Εξάλλου, από την Τρίτη μπαίνει στην τελική ευθεία η προετοιμασία της κυβέρνησης με αντικείμενο την διαπραγμάτευση της επόμενης εβδομάδας με την τρόικα στο Παρίσι. Την Τρίτη το πρωί ο Γκίκας Χαρδούβελης θα συμμετάσχει στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μεγάρου Μαξίμου, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, σύσκεψη όλων των υπουργών που θα μεταβούν στο Παρίσι για το συντονισμό της δράσης τους.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ