Βαρβιτσιώτης κατά Θεοχάρη για τον ΕΝΦΙΑ - Σκληρή γλώσσα από τον τέως γγ. Εσόδων

Ευθύνες στο «προηγούμενο οικονομικό επιτελείο» και, προσωπικά στον προηγούμενο γγ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, για τα λάθη που σημειώθηκαν στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητων επέρριψε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Χάρη Θεοχάρη. 

«Ο γγ. Εσόδων διαχειριζόταν τα θέματα, σαφέστατα υπάρχουν ευθύνες του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου με τους φόρους. Ο αρμόδιος για την υλοποίηση γγ. δεν είχε προετοιμάσει καλά το σύστημα αυτό. Έγιναν λάθη» ανέφερε

«Περιμένω και περιμένουμε τον κ. Χαρδούβελη να μάς πει τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλα τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.

Πρόσθεσε ότι «όταν κανείς κάτι καινούργιο δεν θα είναι όλα μετρημένα στον πόντο, δεν είναι καλοκουρδισμενο σύστημα το δημόσιο... Το θέμα είναι να παραδεχθούμε τα λάθη μας, και να προχωράμε».


Όσον αφορά την αξιολόγηση της τρόικας ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε αισιόδοξος. «Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να συζητήσουμε καλύτερα μετά την αξιολόγηση» εξήγησε.

Για το ασφαλιστικό των ενστόλων δήλωσε κυβερνητικός στόχος είναι μη θιγούν ώριμα δικαιώματα. «Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με την ηγεσία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ενστόλων. Δεν θα γίνει κάτι που θα τους ανατρέψει τόσο το σχεδιασμό ζωής» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Βλέπω υπουργό στον ΣΚΑΪ να ξεφτιλίζεται. Αν δεν ξέρει τα θέματα ας μην μιλάει καλύτερα» ήταν η σκληρή απάντηση του Χάρη Θεοχάρη στον υπουργός Ναυτιλίας μέσω του προφίλ του στο Twitter. 

Στο μεταξύ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετακινηθεί για το Σεπτέμβριο η καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, που λήγει στις 29 Αυγούστου, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις μετά την εντολή του πρωθυπουργού.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ