Βούλτεψη: Η απεργία ήταν υποκινούμενη – Στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ η ΓΕΝΟΠ

«Η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Σε όλους τους τόνους είχαμε πει ότι θα διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη λίγο μετά την επισημοποίηση της απόφασης για την επίταξη των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

«Ο νόμος θα επιβληθεί. Υπάρχει κυβέρνηση, χώρα λαός, δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ο συνδικαλιστής για την κυβερνητική πολιτική» διεμήνυσε.

Η κ. Βούλτεψη κατήγγειλε δε ότι η απεργία ήταν υποκινούμενη, και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι όμηροι κάποιων συνδικαλιστών ηγεσιών που αποφάσιζαν να ενταχθούν στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ακούγαμε φληναφήματα αντί για αιτήματα» σημείωσε.

«Ο λαός και η ελληνική οικονομία χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε» σημείωσε η υπουργός.

Είπαν στον ΣΚΑΪ για την απόφαση της κυβέρνησης 

Και νέες μορφές κινητοποιήσεων προανήγγειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Μπίτζας αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης. «Εμείς δεν θα κάμψουμε το φρόνημά μας (...) Υπάρχει ολόκληρο σχέδιο για να είμαστε σε κινητοποιηση» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «πολιτικό τσαμπουκά της κυβέρνησης». Οι συνδικαλιστές της επιχείρησης θα αποφασίσουν σε λίγο την περαιτέρω στάση τους στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ. 

«Αν θα έρθουν, ποτέ θα έρθουν, ποτέ, θα παραδοθούν 18.000 χαρτιά σε όλο το προσωπικό της ΔΕΗ; Την ίδια ώρα την ίδια στιγμή;» διερωτήθηκε ο κ. Μπίτζας.

«Δεν είναι συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία γη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. Εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές στα τιμολόγια και είπε οτι είναι ψευδές το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι πιέζεται η Ελλάδα για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ από την Κομισιόν.

«Καταδικάζουμε την επιστράτευση είναι αυταρχικό μέτρο» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ