Κλείσιμο

Τσίπρας: Παλλαϊκό μέτωπο για να μην περάσει η «μικρή ΔΕΗ»

Τη συγκρότηση ενός «παλλαϊκού μετώπου» ώστε, σε πρώτη φάση, να μην περάσει το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» ζήτησε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει όλοι να μας πουν με ποια πλευρά είναι. Με το μνημόνιο-καθεστώς ή με την κοινωνία. Με τη λιτότητα ή την ανάπτυξη. Με την δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό. Με την βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωση ή με την παραγωγική ανασυγκρότηση», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις» που συνιστούν τον «ορισμό» του «βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού» και της «διαπλοκής».

«Είναι ο ορισμός της παλιάς Ελλάδας που εκπροσωπούν ο [Αντώνης] Σαμαράς και ο [Ευάγγελος] Βενιζέλος», συμπλήρωσε.

Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τη ΔΕΗ «υπό δημόσιο έλεγχο, σε μια ενιαία επιχείρηση».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Πάρις Μουτσινάς και ο Θόδωρος Παραστατίδης, αλλά και η ανεξάρτητη Θεοδώρα Τζάκρη.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, παρούσα ήταν η Ραχήλ Μακρή, ενώ στην εκδήλωση έλαβε μέρος και η επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.

Από τους οικολόγους, το «παρών» έδωσε ο Γιάννης Τσιρώνης, ενώ στην εκδήλωση βρέθηκε και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ