Σαμαράς: Να μην αφήσουμε τη μεσαία τάξη να σαρωθεί – σωτηρία όχι συμφορά οι μεταρρυθμίσεις

Την ανάγκη άμεσης ανάληψης δράσεων για την υπεράσπιση των μεσαίων τάξεων επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (Αmerican Jewish Committee).

«Πρέπει να δράσουμε μαζί για να υπερασπίσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις μεσαίες τάξεις των κοινωνιών μας να σαρωθούν. Δεν μπορούμε να είμαστε καν αδιάφοροι όταν αυτό συμβαίνει στους γείτονές μας. Γιατί όταν οι μεσαίες τάξεις καταρρέουν, τα θεμέλια της δημοκρατίας υπονομεύονται. Κι αυτό μπορεί, όχι μόνο να είναι ολέθριο για μια δημοκρατία, αλλά και πολύ μεταδοτικό και προς όλες τις άλλες» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία δεν είναι το θερμοκήπιο της φτωχοποίησης, αλλά το εφαλτήριο της ανάπτυξης και της ευημερίας και υπογράμμισε λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις κρατάνε τη δημοκρατία ζωντανή και την οικονομία λειτουργική.

«Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι συμφορά για το λαό, αλλά σωτηρία για την κοινωνία. Τέσσερις λέξεις συνοψίζουν, λοιπόν, την ατζέντα μας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο μέλλον: Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Κοινωνική συνοχή και μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη» .

Αναφερόμενος εξάλλου στα φαινόμενα εξτρεμισμού, ο κ. Σαμαράς είπε πως δεν υπάρχει ανοχή σε όσους υποστηρίζουν την παραβίαση της έννομης τάξης, διευκρινίζοντας ότι «στις δημοκρατίες διώκονται οι πράξεις, όχι οι πεποιθήσεις.»

Πηγή: skai.gr