Απάντηση ΝΔ σε Παπανδρέου για ΕΛΣΤΑΤ: Ας είναι οι πάντες πιο προσεκτικοί

"Προσοχή και υπευθυνότητα" συνιστά στον Γιώργο Παπανδρέου η ΝΔ με αφορμή σχόλια στενού συνεργάτη του για δημοσίευμα στο οποίο τα πρώην στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης, σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών, εμμένουν στην άποψή τους ότι υπήρξε διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και επιπλέον κατηγορούν δικαστικούς λειτουργούς ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τού τότε πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Για «επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων που επέφεραν θανάσιμο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο» έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος, αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα.

Απαντώντας, η Συγγρού, αναφέρει ότι “η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής με βάση όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. Ωστόσο, αποτελεί απαράδεκτη πρακτική πολιτικά πρόσωπα, με πρώτον τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, να εξαπολύουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά προηγούμενων κυβερνήσεων” σημειώνει η Συγγρού.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα “θυμίζουμε μόνο ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε υποχρεώσεις παρελθόντων ετών του Δημοσίου πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε, επίσης, ότι το 2009 οι εκλογές προκλήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος διαχειρίστηκε από εκεί και πέρα την οικονομία της χώρας με το γνωστό δόγμα “Λεφτά Υπάρχουν'”.

“Ας είναι, λοιπόν, οι πάντες και πιο προσεκτικοί και πιο υπεύθυνοι” καταλήγει η ΝΔ.
 
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ