Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ με το αποτέλεσμα του ανασχηματισμού

Ικανοποίηση εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, διατήρησε την αναλογία της συμμετοχής της στο νέο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να υπολογίζεται η παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Βενιζέλου.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται, διατηρεί σε επίπεδο υπουργού τα υπουργεία Εξωτερικών (Ευάγγελος Βενιζέλος), Περιβάλλοντος (Γιάννης Μανιάτης) και Υποδομών (Μιχάλης Χρυσοχοϊδης) και αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας (με τον συνεργαζόμενο μέσω της Ελιάς Ανδρέα Λοβέρδο) αντί του Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο έχει όμως τώρα τη θέση του αναπληρωτή υπουργού (Πάρις Κουκουλόπουλος).

Αποκτά επιπλέον αναπληρωτή υπουργό στο Υγείας (Λεωνίδας Γρηγοράκος) αντί του Εσωτερικών, στο οποίο όμως αποκτά τώρα θέση υφυπουργού (Γιώργος Ντόλιος). Διατηρεί τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας (Φώφη Γεννηματά) και τις θέσεις των υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Εύη Χριστοφιλοπούλου), Εργασίας (Βασίλης Κεγκέρογλου) και Εξωτερικών (Δημήτρης Κούρκουλας).

Αποκτά επίσης υφυπουργούς στα Υπουργεία Ανάπτυξης (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος) και Πολιτισμού (Άντζελα Γκερέκου).

Σχετικά με το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, θέση που αναλαμβάνει ο οικονομολόγος και ακαδημαϊκός Γκίκας Χαρδούβελης, αναφέρεται ότι «οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στο πρόσωπο του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του υπουργού Οικονομικών που έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμου και έχει μακρά εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα καθώς διαθέτει τα προσόντα που του επιτρέπουν, με χαμηλούς πολιτικούς τόνους, να κάνει ουσιαστική δουλειά στην ολοκλήρωση της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση και την σταδιακή φορολογική ελάφρυνση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το «άτυπο σχόλιο», θεωρεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα κάτω από τον καθημερινό συντονισμό του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ