Αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ η Μίκα Ιατρίδη (upd)

Την ανεξαρτητοποίηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε, μέσω επιστολής της στον Πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ιατρίδη οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση επικαλούμενη πιέσεις που δέχεται από τους ψηφοφόρους της στα Δωδεκάνησα προκειμένου να επιστρέψει στη ΝΔ.

Άλλωστε υπενθυμίζεται ότι η Μίκα Ιατρίδη είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής Δωδεκανήσου το 2009 με τη ΝΔ, από την οποία διεγράφη όταν καταψήφισε το δεύτερο Μνημόνιο. Στη συνέχεια, στις βουλευτικές εκλογές του 2012, εξελέγη βουλευτής με τους ΑΝΕΛ.

Η Ιατρίδη ενημέρωσε πρώτα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο για την ανεξαρτητοποίησή της, και στη συνέχεια έστειλε σχετική επιστολή και στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

Στην επιστολή της προς τον κ. Καμμένο, η κ. Ιατρίδη εκφράζει τη λύπη της που το «κίνημά μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του», και σημειώνει πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών «έδειξε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι το μήνυμα μας προς τους πολίτες δεν ήταν σαφές και ξεκάθαρο».

Με ανακοίνωσή τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν «καλό πολιτικό ταξίδι, ο λαός μας κρίνει όλους».

Μέσω Twitter προτίμησε να σχολιάσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την ανεξαρτητοποίηση της Μίκας Ιατρίδη. «Και σας ενοχλούμε και μας φοβάστε... τις ψυχές μας δεν θα τις εξαγοράσουνε ποτέ».

Η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αριθμεί πλέον 13 μέλη, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Καπερνάρου την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά, τους τελευταίους μήνες οι ΑΝΕΛ απώλεσαν 7 από τους 20 βουλευτές που εξελέγησαν κατά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ( κ.κ. Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Κουράκος, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Καπερνάρος και οι κυρίες Χρ. Γιαταγάνα και Μ. Ιατρίδη).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για το θέμα όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και των βουλευτών.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ