Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος

Την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο κ. Καπερνάρος σημειώνει πως έλαβε την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί καθώς θεωρεί πως δεν στηρίχθηκε από τους ΑΝΕΛ κατά την προεκλογική του εκστρατεία για το Δήμο Αθηναίων.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση Καπερνάρου, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ αριθμεί 14 μέλη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καπερνάρος έλαβε το λόγο στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος στη Βουλή, και αφού επικαλέσθηκε σειρά διαδικτυακών αναρτήσεων, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 6, ο κ. Καπερνάρος τόνισε ότι δεν σκέφτεται να προσχωρήσει τώρα σε άλλο κόμμα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το μέλλον.

Ο κ. Καπερνάρος τόνισε ότι άλλαξε η σημαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τότε που πήγε στο κόμμα το 2012, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «άλλη εικόνα είχε το 2012 το κόμμα και άλλη τώρα».

Ωστόσο, η κίνηση ανεξαρτητοποίησης του κ. Καπερνάρου, κατά δήλωση στελεχών των ΑΝΕΛ, τους αιφνιδίασε ενώ δηλώνουν ότι δεν κατάλαβαν τους πολιτικούς λόγους της αποχώρησης.

Κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. έλαβε το λόγο και ο Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν «ανοίγματα» του κόμματος προς άλλα μικρότερα και προς τα κεντροδεξιά. Ο Τέρενς Κουίκ παρατήρησε ότι είναι βλαπτικό για τους ΑΝΕΛ κάποιες φορές να εμφανίζονται ως «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. δεν ετέθησαν θέματα συνεργασίας με άλλα κόμματα, αλλά και αυτό το ζήτημα θα τεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 14-15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Κ.Ο. συνεδρίασε υπό το βάρος των απωλειών που υπέστησαν οι ΑΝΕΛ στις Ευρωεκλογές προκειμένου να γίνει η αποτίμηση των αποτελεσμάτων (3,46%) σε σχέση με τα ποσοστά που είχε πάρει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2012 (7,51%) .

Νωρίτερα, η Έλενα Κουντουρά εξελέγη νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έπειτα από πρόταση του Πάνου Καμμένου και ομόφωνη απόφαση των υπόλοιπων βουλευτών.

Προηγούμενος γραμματέας ήταν ο Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ