Αντίθετος στην κατάργηση των 50 μπόνους εδρών ο Μεϊμαράκης

Την διαφωνία του με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της ενισχυμένης αναλογικής και του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να έχουν ένα βασικό κορμό. Δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας μάλιστα την απορία για ποιο λόγο άνοιξε τέτοιο θέμα τώρα.

Όσον αφορά την λειτουργία της Βουλής εν όψει του καλοκαιριού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται το σώμα να προχωρήσει σε πρόωρη λειτουργία θερινών τμημάτων, πόσω μάλλον όταν στην ατμόσφαιρα υπάρχει η φήμη για πρόταση μομφής η οποία απαιτεί Ολομέλεια.

Την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανόν την Τετάρτη, ολοκληρώνεται η διαδικασία της συζήτησης άρσεων ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής με μόνο ερώτημα αν θα δοθεί τελικά άδεια στους προφυλακισμένους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό να παραστούν στη Βουλή.

Για αυτό το θέμα αναμένεται να σταλεί σχετικό αίτημα στην εισαγγελία, ενώ θα συζητηθεί στην αυριανή διάσκεψη των προέδρων.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος