Ευρω-μάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Μικρή μείωση της τάξης των 0,5 μονάδων στο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές δείχνει το τρίτο μέρος της δημοσκόπησης της Pulse RC για την εφημερίδα Το Ποντίκι.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει ποσοστό 23%, ελαφρά ενισχυμένος σε σχέση με το 22,5%, ενώ η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της κατά μία μονάδα, στο 21,5% από 20,5%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5%, η Ελιά με 7,5%, Το Ποτάμι με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.

Εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μένει η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς απολαμβάνει προβάδισμα 10 μονάδων σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, και διευρύνει το «χάσμα» μεταξύ των δύο αρχηγών συγκριτικά με το δεύτερο κύμα της σφυγμομέτρησης, όπου η διαφορά ανερχόταν σε οκτώ μονάδες (40% έναντι 32%).

Ειδικότερα, στο τρίτο κύμα ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 32% και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24%. «Νικητής» είναι ο «κανένας από τους δύο» με 42%.

Τέλος, στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 45% και η ΝΔ 39%, με τη ΝΔ ωστόσο να μειώνει τη διαφορά στις έξι μονάδες από τις εννέα μονάδες της προηγούμενης μέτρησης (45% έναντι 36%).
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ