Γλέζος: Εμμένει σε αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό - "δεν είναι δήμευση καταθέσεων"

Στη δήλωσή του περί ενδεχόμενου "αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού" απο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εμμένει ο Μανώλης Γλέζος όπως προκύπτει από απάντηση του γραφείου Τύπου του στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε σχολιάσει συνέντευξη του ιστορικού στελέχους της αριστεράς.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο συνιστάται να διαβάσει το βιβλίο Έξοδος, όπου ο κ. Γλέζος αναφέρει αναλυτικά με τις προτάσεις του "για το πώς θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού. Πώς θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του".

"Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμη φορά το άσπρο μαύρο όταν υποστηρίζει ότι ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων όπως στην Κύπρο" σημειώνει. "Δηλαδή ο 'εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο' - π.χ. 100.000 εισόδημα - έγινε 'κατάσχεση καταθέσεων'"!! προσθέτει ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλάζο "κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων κάνει ουσιαστικά η κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα".

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε το Σάββατο από την Τρίπολη πως "αν ο κόσμος πίστευε πως η λύση είναι ο εσωτερικός δανεισμός, τότε θα είχαμε μαζική φυγή καταθέσεων. Δεν τους πιστεύει όμως".

"Μετά την επιστράτευσή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, με την έγκριση προφανώς του κ. Τσίπρα, επανήλθε στην πρόταση για την επιβολή αναγκαστικού δανεισμού, δηλαδή κουρέματος των καταθέσεων" σχολίασε η Ελιά.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ