Αιχμηρή απάντηση Παπανδρέου – «Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι»

Σκληρή απάντηση στην κριτική που δέχτηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κοινή του εμφάνιση με τον Φώτη Κουβέλη τη Δευτέρα έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καταγγέλλοντας προσπάθεια να πληγεί το πολιτικό του ήθος και υπογραμμίζοντας: «Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές».

Στο κείμενο δεν γίνεται καμία αναφορά στην «ευρωεκλογική» Ελιά, όμως υπάρχουν πολλές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

«Προειδοποιώ όσους πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια, ότι δεν δέχομαι υποδείξεις από όλους εκείνους που χρόνια τώρα επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ, για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου.

Τονίζει μάλιστα πως είναι «μάταιη» η προσπάθεια να υπονομευθεί η «πολιτική διαδρομή» η «αφοσίωσή» και η ιστορική σχέση που έχει με το ΠΑΣΟΚ, εν μέσω κατηγοριών πως με τη συμπεριφορά του πλήττει το κόμμα.

Χαρακτηρίζει δε τις σχέσεις του με τη Χαριλάου Τρικούπη ως «σχέσεις διαρκείς και αδιατάρακτες από την ίδρυση του Κινήματος μέχρι σήμερα», τονίζοντας πως καμία προσπάθεια δεν πρόκειται να «διαταράξει την κοινή μας διαδρομή και την πορεία μας προς το μέλλον».

«Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές. Αλήθεια, τότε, οι πάσης φύσεως σχολιαστές, πού θα βρίσκονται και στο όνομα ποιων θα δημοσιολογούν;», προσθέτει ο κ. Παπανδρέου.

«Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε ιστορικά για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, γνωρίζουμε πως να υπερασπιζόμαστε την ιστορική διαδρομή και προσφορά της στο τόπο και την Ελληνική κοινωνία. Όπως γνωρίζουμε και πως να την οδηγήσουμε στο μέλλον», συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ