Ζωντανά στο skai.gr το δεύτερο ντιμπέιτ για την προεδρία της Κομισιόν

Ντιμπέιτ με τους υποψηφίους για την Προεδρία της Κομισιόν διοργανώνουν αύριο Τρίτη, στις 15:30 το απόγευμα, ο ΣΚΑΪ και το ευρωπαϊκό ραδιοφωνικό δίκτυο Euranet Plus, ενόψει των Ευρωεκλογών.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου στις Βρυξέλλες, και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα μας skai.gr σε live streaming.

H πολιτική «σύγκρουση» θα μεταδοθεί ζωντανά στα αγγλικά μέσω των 15 σταθμών του δικτύου EuranetPlus.

Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Γκι Φέρχοφστατ (Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες) και Σκα Κέλλερ (Πράσινοι) απαντούν σε ερωτήσεις 15 δημοσιογράφων για την Ευρώπη που θα διαμορφωθεί τα επόμενα πέντε χρόνια.

Από τον ΣΚΑΪ ερωτήματα θα θέσει ο δημοσιογράφος Σταύρος Σαμουηλίδης.
Το «The Big Crunch Debate 2014» είναι η μόνη πανευρωπαϊκή συζήτηση όπου οι κορυφαίοι υποψήφιοι θα αντιμετωπίσουν ένα ακροατήριο σε 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επικεντρωθούν στα μεγάλα ζητήματα των εκλογών.

Η διαδραστική συζήτηση θα περιλαμβάνει μία σειρά από «ζωντανές» ερωτήσεις από όλη την Ευρώπη, απευθύνοντας τις ανησυχίες του κοινού και τις πολιτικές λύσεις, ιδίως των νέων ψηφοφόρων ηλικίας κάτω των 35.

Οι 15 ευρωπαϊκές πόλεις που θα συνδεθούν είναι : Αθήνα, Μπίλεφελντ, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Λισσαβόνα, Μάριμπορ, Μιλάνο, Παρίσι, Ρίγα, Σόφια, Ταλίν, Βαγιαδολίδ, Βαρσοβία και Ζάγκρεμπ και η συζήτηση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ
? Jean-Claude Juncker (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα)
? Ska Keller (Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων)
? Martin Schulz (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα)
? Guy Verhofstadt (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη)

Σημειώνεται ότι το πρώτο ντιμπέιτ θα λάβει χώρα σήμερα Δευτέρα, απουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σχετικά με το EuranetPlus
Το δίκτυο του Euranet Plus αποτελείται από 15 κορυφαίους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παραγωγή και η μετάδοση σε 15 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, οι διεθνείς, εθνικοί και περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί του δικτύου απευθύνονται σε περισσότερους από 20 εκατομμύρια ακροατές καθημερινά.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ