Παραιτήθηκε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη Αχμέτ Κουρτ, μετά την ανάρτηση στο Twitter φωτογραφιών του με τον εθνικιστή τούρκο ηγέτη Μπαχτσελί, αλλά και τη στήριξη του στο εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα.

Ο ίδιος ο κ. Κουρτ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στελέχη της Κουμουνδούρου επιβεβαίωσε την υποστήριξη που παρείχε στο εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα, το οποίο φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.

Από την Κουμουνδούρου του έγινε σαφές ότι κάτι τέτοιο είναι ασυμβίβαστο και του ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά γιατί δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα ονόματα άλλων βουλευτών , πρώην βουλευτών και πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι επίσης παρέστησαν στην επίσκεψη Μπαχτσελί. Αναφέρει μάλιστα τα ονόματα των Φαίκογλου Αχμετ, Μάνταζη Τσετίν (του ΠΑΣΟΚ) Αδνάν Πετσενίκ, Μεχμέτ Εμίνογλου (πολιτευτές της ΝΔ) και Μπαράν Μπουρχάν (του ΠΑΣΟΚ)

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι και υποψήφιοι της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επισκέφθηκαν τον επικεφαλής του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος για να ευχηθούν καλή επιτυχία και να εκφράσουν τη στήριξη τους.

Αναφέρει συγκεκριμένα τον υποψήφιο δήμαρχο Κομοτηνής και αντιπρόεδρο της νεολαίας Ροδόπης της ΝΔ Χασάν -Χασάν και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης Οντέρ Μουμίν.

Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας την περίπτωση του Χασάν- Χασάν ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση και ότι είναι απλά μια φωτογραφία με τον επικεφαλής του μειονοτικού ευρωψηφοδελτίου σε μια κοινωνικού περιεχομένου εκδήλωση.

"Αστειότητες" τα περί κοινωνικής εκδήλωσης αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι αναμένει την επίσημη απάντηση της ΝΔ.



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ