Τσίπρας: Ο Σόιμπλε ασέβησε ανήμερα του Πάσχα υποδεικνύοντας τι να ψηφίσουμε

Για νέο μνημόνιο πίσω από το success story (σακσές στόρι), έκανε λόγο την Τρίτη από τα Χανιά ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως έχει ήδη συμφωνήσει σε νέο Μνημόνιο, «λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα τα ‘δώρα’ της [Άνγκελα] Μέρκελ, τη στήριξη του κ. Σόιμπλε και τους επαίνους όλων των κερδοσκόπων».

Στρέφοντας τα βέλη του συγκεκριμένα κατά του γερμανού υπουργό Οικονομικών, και με αφορμή συνέντευξή του κ. Σόιμπλε στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως ανήμερα του ελληνικού Πάσχα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ , αποφάσισε «να ασεβήσει κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων» και «να συμπεριφερθεί σαν σε λαό υπό κατοχή».

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε οτι υπέδειξε εμμέσως πλην σαφώς τους Έλληνες ποιον να ψηφίσουν, επικαλούμενος τη δήλωση γερμανού ΥΠΟΙΚ: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς και ο υπ. Οικονομικών Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα και ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων ότι αυτός είναι ο σωστός και ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα».

«Όποιος ψηφίζει Σαμαρά στην Αθήνα ψηφίζει Μέρκελ και Σόιμπλε στην Ευρώπη», επανέλαβε ο κ. Τσιπρας, και προσέθεσε οτι η επόμενη κυβέρνηση «δεν θα είναι κυβέρνηση υποτέλειας, δεν θα την κρατά κανείς από πουθενά. Θα είναι κυβέρνηση της αριστεράς, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

«Τέρμα η ανοχή. Τέλος στην υπομονή. Στις 18 και στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουνε. Και γυρίζουμε σελίδα», κατέληξε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ