Θεοδωράκης: Ο Λαζόπουλος μιλάει για χώρα υπό κατοχή αλλά αρνείται υποψηφιότητα λόγω συμβολαίου

Προσβολή προς την Αριστερά χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, την άρνηση του Λάκη Λαζόπουλου να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας σκωπτικά ότι «όταν θεωρείς ότι η χώρα σου είναι υπό κατοχή, ότι ζει μια ανθρωπιστική κρίση...δεν μπορείς να λες στο τέλος "έχω ένα συμβόλαιο και θα συνεισφέρω μετά". Είναι μια προσβολή προς τον αριστερό».

«Το Ποτάμι υπερασπίζεται τις θέσεις τις αριστεράς, αλλά με περισσότερη λογική, γνώση και ρεαλισμό, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 απαντώντας στην ερώτηση για το πώς προσδιορίζει το κόμμα του. Συμπλήρωσε πως οι ιδέες του είναι κοντά στις θέσεις του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι.

Όσον αφορά τις συνεργασίες και την απάντηση στο ερώτημα με ποιες δυνάμεις θα μπορούσε να συνεργαστεί Το Ποτάμι μετεκλογικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «δεν είμαστε ούτε με το αριστερό, ούτε με το δεξί λάθος». Τόνισε οτι μετά τις εκλογές θα θέσει στα κόμματα 20 ζητήματα, και με βάση τις απαντήσεις θα κρίνει με ποιο μπορεί να προχωρήσει. «Οι λύσεις δεν είναι πια απόλυτες, δεν είναι μαύρο, άσπρο. Το λέει η Αριστερά στην Ευρώπη και δεν το λέει η αριστερά στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Όλοι οι καλοί δε χωράνε στο ποτάμι» σημείωσε, αλλά διευκρίνισε ότι επιθυμεί συμμαχίες και με στελέχη από τη ΝΔ ή από το ΣΥΡΙΖΑ, που θα παραμερίσουν, όπως είπε, τις «αρτηριοσκληρωτικές λογικές των κομμάτων τους».

Ανέφερε, επίσης, ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που διεκδικεί την εξουσία να πει ξεκάθαρα εάν είναι με το ευρώ. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως φιλοδοξεί το κόμμα του να γίνει «ρυθμιστής», προκειμένου να «αναγκάσει» τα κόμματα «να αφήσουν τα παλιά κιτάπια τα φιλελεύθερα ή τα μαρξιστικά».

Ερωτηθείς για το αν «άδειασε» τον Νίκο Δήμου για την υπόθεση του Αγίου Φωτός, είπε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αδειάζω» και πρόσθεσε πως το Ποτάμι προσπαθεί να περάσει την ιδέα της ατομικής πολιτικής ευθύνης.
Πηγή: skai.gr