Τσίπρας προς Λαφαζάνη: Έχεις επανέλθει 7 φορές στην έξοδο από το ευρώ

Σύγκρουση ανάμεσα στον Αλέξη Τσιπρα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον κ. Λαφαζάνη, σύμφωνα με πληροφορίες, πως μέσα σε ένα χρόνο έχει επανέλθει επτά φορές στο ίδιο θέμα, εννοώντας την έξοδο από το ευρώ, και μάλιστα 30 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης φέρεται απάντησε στον κ. Τσίπρα πως ουδέποτε έθεσε θέμα ευρώ, και πως ό,τι έχει να πει το λεει πάντα θεσμικά μέσα στα όργανα του κόμματος.

Η πλευρά της πλειοψηφίας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έθεσε ακόμα και θέμα σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής προκείμενου να λυθεί το οποίο ζήτημα, με την άλλη πλευρά ωστόσο να ρίχνει τους τόνους.

"Δημοψήφισμα για τα κρίσιμα ζητήματα"


Στο μεταξύ, δημοψηφίσματα για τα κρίσιμα ζητήματα προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του από την Χαλκίδα, προχωρώντας σε ευθεία και προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε ιδιαίτερα τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «κωμικό» και «πρωτεργάτη της καταστροφής που διαφημίζει τον εαυτό του σωτήρα».

"Κλείδωσαν" οι έξι από τις οχτώ υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο 

Σημειώνεται ότι «κλείδωσαν» οι έξι από τις οχτώ υποψηφιότητες που είχαν απομείνει για τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο της Αυγής Γιώργο Κυρίτση, την καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Μαρία Καραμεσίνη, τον Νικήτα Κανάκη από τους Γιατρούς του Κόσμου, που είναι γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, τον Γιώργο Φουντουλάκη πρόεδρο των Παραολυμπιονικών, την επίσης καθηγήτρια του Παντείου Πέπη Ρηγοπούλου, και τέλος τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, η υποψηφιότητα του οποίου αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς διαφώνησε η Αριστερή Πλατφόρμα.

Παραμένουν δυο κενές θέσεις, οι οποίες θα καθοριστούν σε επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η μια θα είναι από υποψήφιο της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, και η άλλη παραμένει κενή εν αναμονή της απάντησης του δημοφιλούς ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ