Κουβέλης: Ο λαός να μας κάνει ισχυρούς ώστε να μην μπορούν χωρίς εμάς

Μήνυμα πως η ΔΗΜΑΡ είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι όμως ως «αθροιστικό συμπλήρωμα» ή βάσει κομματικών συσχετισμών, αλλά βάσει των ακολουθούμενων πολιτικών, έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Ζητάμε από το λαό να μας κάνει ισχυρούς, τόσο που να μην μπορούν χωρίς εμάς», σημείωσε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας πως η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατή ώστε να μπορεί να θέτει δική της, συγκεκριμένη ατζέντα ως κυβερνητικός εταίρος.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο «αυστηρά πρωθυπουργικό μοντέλο» που «αφυδατώνει» τις ενδοκυβερνητικές συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται έναν τρίτο πόλο που θα βρίσκεται ανάμεσα στην «συντηρητική δεξιά» και την «αριστερά των παρωχημένων κρατισμών», και σημείωσε πως οι Ευρωεκλογές μπορούν να κατοχυρώσουν τη ΔΗΜΑΡ ως τη δύναμη που θα ηγείται της διαμόρφωσης του εν λόγω πόλου.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην Ευρώπη και την άνοδο ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να μην οπισθοδρομήσει» συμβιβαζόμενη με μία πολιτική λιτότητας, που έχει επικρατήσει «σε όλη την Ευρώπη με γερμανική επιμονή».

Έκανε λόγο για «μία πολιτική που βαθαίνει τις ανισότητες μεταξύ Βορρά και Νότου» αλλά και εντός των κρατών μελών, σημειώνοντας πως η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει για την Ελλάδα μία εναλλακτική πολιτική, που θα βασίζεται στην κοινή αντιμετώπιση της κρίσης και την αλληλεγγύη.

Ταυτόχρονα, επαναβεβαίωσε «αταλάντευτα Ευρωπαϊκή» θέση της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας: διευκρινίζοντας όμως ότι «ο ευρωπαϊσμός μας δεν είναι δογματικός δεν ισοδυναμεί με οποιαδήποτε ανοχή στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές πολιτικές».

Μεταξύ άλλων, το ευρωψηφοδέλτιο στελεχώνουν Μαριλένα Κοππά, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιάννης Τσαμουργκέλης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιάννης Αμοιρίδης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου και Ντόρα Τσικαρδάνη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ