Κεγκέρογλου μετά την υπόθεση Παναγιώταρου: Η ΧΑ εμπαίζει τους οπαδούς της

«Η Χρυσή Αυγή πολιτικά εμπαίζει τους οπαδούς της όταν τους καθοδηγεί σε βίαιες ενέργειες εναντίον των Γιατρών του Κόσμου», σχολίασε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου αναφορικά με την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος υπήρξε προμηθευτής της Οργάνωσης με αναλώσιμα είδη.

Σε δηλώσεις του στο Μega, o κ. Κεγκέρογλου γνωστοποίησε μάλιστα πως στο τιμολόγιο της επιχείρησης του κ. Παναγιώταρου αναγραφόταν πως τα υλικά προορίζονταν για τους μετανάστες που αιτούνται άσυλο.

«Αυτός που λέει ιδεολογικά στους οπαδούς του ότι είναι εναντίον των μεταναστών πώς κερδίζει από τους μετανάστες;», διερωτήθηκε.

Απο την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, εξήγησε ότι η επίμαχη παραγγελία έγινε το 2012 για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Έπρεπε να πάρουμε προσφορές από διαφορετικές εταιρείες. Δεν γνώριζε κανείς από μας ότι (η επιχείρηση, που ονομάζεται "Φάλαγγα") ανήκε στον συγκεκριμένο άνθρωπο», είπε ο κ. Κανάκης και διευκρίνισε πως η Οργάνωση αποδέχθηκε την προσφορά, καθώς ήταν η φθηνότερη. Όπως είπε, «ήταν προφανές λάθος η επιλογή μας, αλλά δεν το ξέραμε».

Ο κ. Κανάκης ξεκαθάρισε πως οι Γιατροί του Κόσμου δεν νομιμοποιούνται να αποκλείσουν κανέναν, και σημείωσε πως ιατρική βοήθεια παρέχεται από την οργάνωση σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
Πηγή: skai.gr