Βενιζέλος: Να μας αποτιμήσουν οι αγορές για να κλείσουν πολλά στόματα

«Η χώρα τώρα σηκώνεται μετά από 5 χρόνια βαριάς κρίσης και δύσκολων περιστάσεων που έζησαν και ζουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, εξαπολύοντας παράλληλα «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως είναι σημαντικό για τη χώρα «να μας αποτιμήσουν οι αγορές για να κλείσουν πολλά στόματα που κάνουν χωρίς λόγο αρνητικά σχόλια ή που δεν σέβονται όσο πρέπει τον αγώνα και την αγωνία των πολιτών».

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς θέλουμε να εκφράζονται οι κοινωνίες χωρίς χρίσματα, με αυθεντικό τρόπο, χωρίς μικροκομματικές επιδιώξεις που τους υποτιμούν», κάνοντας, αντίθετα, λόγο για προοδευτικά ψηφοδέλτια με καταξιωμένα στελέχη.

«Δεν είμαστε ουδέτεροι στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά χαιρόμαστε γιατί ο χώρος μας, η κεντροαριστερά της ευθύνης, η δημοκρατική παράταξη μπορεί να δείξει τέτοια αποτελέσματα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γιατί βλέπουμε ότι τα δείγματα δηλώνουν ότι θα έχουμε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, ο κ. Βενιζέλος το χαρακτήρισε αυθεντικό, ανανεωτικό, μάχιμο, ενωτικό, ενιαίο, αξιόπιστο, αντιπροσωπευτικό. Είπε ότι είναι κρίμα που δεν υπάρχει όση ενασχόληση θα έπρεπε με την Ευρώπη ενόψει ευρωεκλογών, γιατί, όπως επισήμανε, η μεταμνημονιακή Ελλάδα, μετά την κρίση, η Ελλάδα που αποκτά ξανά τα δικαιώματά της, σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ