Μαξίμου: Προσωπικές απόψεις οι δηλώσεις Μπαλτάκου

«Προσωπικές απόψεις» χαρακτήρισαν κυβερνητικοί κύκλοι τις δηλώσεις του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου.

«Συνομιλούσα με τους Χρυσαυγίτες για το καλό της παράταξης και της χώρας», ισχυρίστηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος δεν απέκλεισε μάλιστα η ΧΑ να έχει κι άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες.

«Δεν θυμάμαι τι έχω πει για τον πρωθυπουργό... Θυμάμαι μετά από έξι μήνες τι έχω πει;» σημείωσε. «Υπήρξαν κι άλλες συναντήσεις πριν και μετά από αυτήν... Έπρεπε να τους λεω κάποια πράγματα από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους», είπε χαρακτηριστικά ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στον Real FM.

«Αυτόκλητο και ευκαιριακό συνήγορο της ΧΑ» χαρακτηρίζει από την πλευρά του τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

«Δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν χθες ζήτησε την παραίτηση των Υπουργών Δένδια και Αθανασίου... Υιοθετεί τις θέσεις της ΧΑ οτι τάχα οι δικαστικές διώξεις των στελεχών της είναι αποτέλεσμα σκευωρίας των δυο υπουργών; Ισχυρίζεται οτι όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την εγκληματική δράση τους είναι δήθεν ανυπόστατα και οι αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών αστήριχτες και επιλήψιμες;» διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας.

«Κατηγορεί δηλαδή της κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη πως συντονίστηκαν και με αθέμιτους τρόπους μεθόδευσαν την ποινική δίωξη των μελών ενός δημοκρατικού κόμματος που άκουσαν με σύννομο τρόπο τα συνταγματικά τους δικαιώματα; Αν αυτή είναι η άποψη του κ. Τσίπρα οφείλει να την υπερασπιστεί δημόσια χωρίς μισόλογα αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης των λόγων του. Μέχρι τότε, δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας αυτόκλητος και ευκαιριακός συνήγορος της ΧΑ» σημείωσε ο κ. Σταμάτης.

Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στη θέση του κ. Μπαλτάκου ανέλαβε ο κ. Φώτης Καϊμενάκης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ