Αθανασίου στον ΣΚΑΪ: Καμία παρέμβαση στις διώξεις της ΧΑ, δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθώ

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων φέρεται να έχει δηλώσει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, για φερόμενη ενόχληση του πρωθυπουργού με την μη προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα παρέμβαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις διώξεις, προέβη μιλώντας στα Νέα του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε πως εντολή του Αντώνη Σαμαρά από τις πρώτες ημέρες διώξεων ήταν να μην υπάρξει οιαδήποτε ανάμιξη της κυβέρνησης στο ανακριτικό και δικαστικό έργο, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους δικαίου.

Απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τη θέση του, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέστησε σαφές πως δεν βλέπει οποιονδήποτε λόγο να παραιτηθεί, παραπέμποντας την όποια απόφαση στον πρωθυπουργό. 

Στο πολιτικό μέτωπο, ο κ. Αθανασίου απέρριψε τις εικασίες πως η υπόθεση Μπαλτάκου προκαλεί πρόβλημα στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία «τρικυμία που δεν έχει ουσιαστική βασιμότητα». «Η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε πρόβλημα αν είχε οποιαδήποτε ανάμιξη» στις διώξεις της ΧΑ, εξήγησε ο κ. Αθανασίου.

Απέδωσε δε τις αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ σε απόπειρα «αποπροσανατολισμού» της κοινής γνώμης από τα τυχόν εγκλήματα της ΧΑ, και σε προσπάθεια της Κουμουνδούρου να ξεφύγει από τις «ήττες» που έχει υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχετικά με τα κίνητρα πίσω από τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο-συνομιλίας, ο κ. Αθανασίου εκτίμησε πως ούτε ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν πίστευε ότι είχε βαρύτητα ό,τι ειπώθηκε.

Σημείωσε μάλιστα πως ο βουλευτής της ΧΑ θα μπορούσε προ πολλού να έχει παραδώσει το υλικό στις Αρχές, ώστε να βελτιώσει τη θέση του αλλά και των συγκατηγορουμένων του.

Κουτζαμάνη: Ανυπόστατα τα όσα μεταξύ Μπαλτάκου - Κασιδιάρη

Από την πλευρά της, με ανακοίνωσή της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αναφέρει ότι στην υπόθεση της ΧΑ ενήργησε με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και το νόμο, και χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα όσα αναφέρονται στη στιχομυθία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ