Σαμαράς: Αν όλα αληθεύουν, ο Μπαλτάκος δεν έχει θέση στην κυβέρνηση

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η απομάκρυνση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου μετά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, τότε ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση» σχολίασε  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο γγ. της κυβέρνησης βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έχει συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Σύμφωνα με το μαγνητοσκοπημένο υλικό που αποτελεί προϊόν υποκλοπής αλλά και τους ισχυρισμούς Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος παραδέχεται παρέμβαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Δένδια και Αθανασίου στη Δικαιοσύνη για τις διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Μιλάει επίσης απρεπώς για τον πρωθυπουργό, τον οποίο εμφανίζει να υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή μειώνει το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί. Αυτό που του ζητήθηκε πριν από λίγο» ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, υπογραμμίζοντας πως «είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα».

Τα κόμματα ζήτησαν να ενημερωθούν για την εγκυρότητα και αξιοπιστία του υλικού. 

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη επισήμανε ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο και απλώς αποφαίνεται αν θα δοθεί η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες περί σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επισήμανε ότι η Βουλή δεν μπαίνει στην ουσία και ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει την υπόθεση, ενώ ως προς τον ισχυρισμό του Κασιδιάρη είπε: «Εύχομαι να μην είναι αληθές, αλλά αν είναι, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

Έντονη ήταν η αντίδραση στη συνεδρίαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. «Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

To επίμαχο video

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ και πληροφορίες ΑΜΠΕ