Στην Ολομέλεια επέστρεψε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ψηφοφορίας

Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής επέστρεψε πριν από λίγη ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μετάσχει στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από την αίθουσα, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να παραπέμψει σε μελλοντική συνεδρίαση της Ολομέλειας την απόφαση για πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής, η οποία και θα συζητηθεί τη Δευτέρα.

Αποχωρώντας από τη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα πραξικόπημα, μια συνταγματική εκτροπή με προφανή σκοπιμότητα για να μην συζητηθεί στη βουλή η ουσία των μεγάλων ζητημάτων του τριπλού εγκλήματος που θέτει αυτό το πολυνομοσχέδιο που αφορά την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτή την εκτροπή δεν μπορούμε ούτε να την αναγνωρίσουμε ούτε να την νομιμοποιήσουμε. Αποχωρούμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ