Κλείσιμο

Κουβέλης: Όσοι νομίζουν ότι επικοινωνιακά θα λυθούν τα προβλήματα κάνουν λάθος

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, τόσο για τη συμφωνία με την τρόικα όσο και για τον όλο χειρισμό της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενόψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου.

«Όσοι νομίζουν ότι με επικοινωνιακές προσεγγίσεις θα λυθούν τα προβλήματα κάνουν λάθος […] Οι στρατιές των ανέργων δεν μπορούν να συνεργαστούν με το αφήγημα της επιτυχίας», σχολίασε, επαναβεβαιώνοντας πως η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο,

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως είναι αναγκαία η «άμεση προσγείωση των υπερφιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων» των επόμενων ετών, καθώς και αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, προειδοποιώντας πως με τους υφιστάμενους στόχους και όρους θα είναι πολύ δύσκολο να δοθεί σοβαρό κοινωνικό μέρισμα από μελλοντικά πλεονάσματα.

«Απαιτείται νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα μεταβάλει τη σχέση με την τρόικα για να επανακτήσει [η χώρα] την αυτονομία των πολιτικών αποφάσεων […] Η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις», σχολίασε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως μελλοντικά κοινωνικά μερίσματα θα πρέπει να υπολογίζονται από το πρώτο ευρώ των πλεονασμάτων, κι όχι από το υπόλοιπο που θα απομείνει σε σύγκριση με τους δύσκολους στόχους.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική κατά του σχεδίου για τις τράπεζες, κάνοντας λόγο για μία διαδικασία που «θα πλήξει το δημόσιο συμφέρον» και τονίζοντας ότι χρειάζεται «αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του τραπεζικού συστήματος».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ