Χρυσοχοΐδης για ταξί: Περιμένω ενημέρωση από τον κ. Χατζηδάκη

Ενημέρωση από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη δήλωσε ότι αναμένει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προτού τοποθετηθεί αναφερόμενος στο θέμα των αλλαγών για τους κλάδους των ταξί και των φορτηγών που εντάσσονται στην «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

«Τα νομοσχέδια, όπως γνωρίζετε, τα υπογράφω κι εγώ σε ό,τι αφορά τη συναρμοδιότητα του υπουργείου, άρα λοιπόν θα περάσουν από 'δω» επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το υπουργείο Υποδομών δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι δεν θα τοποθετηθεί εάν δεν έχει «μία ολοκληρωμένη ενημέρωση, τι ακριβώς έχει ειπωθεί, τι ακριβώς έχει συμβεί και τι ακριβώς έχει κλείσει» από τον κ. Χατζηδάκη.

«Δεν νομοθετεί κανένα υπουργείο ερήμην κανενός... Επαναλαμβάνω και πάλι, υπάρχουν ορισμένες προτάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του ΟΟΣΑ, δεν νομοθέτησε κανένα υπουργείο, υπάρχουν προτάσεις από την πλευρά του ΟΟΣΑ. Αυτές οι προτάσεις έχουν κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση τις εξετάζει και στο τέλος θα υπάρξει μια θέση - τοποθέτηση ποιες απ' αυτές θα γίνουν δεκτές, ποιες δεν θα γίνουν δεκτές, ποιες θα γίνουν δεκτές ενδεχομένως σε κάποιο σχετικό χρονικό διάστημα σύντομο ή πιο πέρα τα επόμενα χρόνια ή τους επόμενους μήνες» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών.

«Πριν λοιπόν έχω, πρώτον, από τον κ. Χατζηδάκη μια ολοκληρωτική ενημέρωση, και δεύτερον το αποτέλεσμα της τελικής διαπραγμάτευσης που κάνει ο ίδιος με τους εκπροσώπους της τρόικα και του ΟΟΣΑ, δεν μπορώ να σας πω τίποτα» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Πηγή: skai.gr