Σγουρός: Το ΥΠΕΚΑ έχει την ευθύνη για την επιλογή για την τοποθεσία του ΧΥΤΑ Γραμματικού

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εχει την ευθύνη για την επιλογή της περιοχής του Γραμματικού για την κατασκευή του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Προσθεσε πως η περιφέρεια Αττικής υλοποιεί τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων που αποφασίστηκε το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2006, δεν εχει ευθύνη επί της ουσίας, αλλά εφόσον υπάρχουν καταγγελίες θα δώσει εξηγήσεις.

Σημείωσε οτι μέχρι τώρα το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει όλες τις προσφυγές των κατοίκων.

Είπε οτι το έργο εχει προχωρήσει σε ποσοστό 80% και προσθεσε οτι όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία των εργοστασίων, υπολογίζεται ότι μόλις το 30% των απορριμμάτων θα πηγαίνει στην υγειονομική ταφή και το υπόλοιπο θα ανακυκλώνεται.

Δηλωσε τέλος οτι στην Κερατέα η κοινωνία εχει αποδεχτεί το έργο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ νωρίτερα
, ο κ. Σγουρός έκανε έναν απολογισμό της θητείας του, λέγοντας ότι υλοποιήθηκαν έργα 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων και δημιουργήθηκαν λόγω των έργων 100.000 θέσεις εργασίας.

«Εγώ δεν δουλεύω τον κόσμο, δουλεύω για τον κόσμο» είπε ο κ. Σγουργός και τόνισε ότι τα 12 χρόνια της θητείας του κινήθηκε αυτοδιοικητικά, ενώ γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει το συνδυασμό της παράταξής του, ο οποίος θα περιλαμβάνει πολλά νέα πρόσωπα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο σχετικό βίντεο

Πηγή: skai.gr