Βενιζέλος: Δεν θα παίξουμε τη σωτηρία της χώρας για το γάλα - Ο Μπαλτάκος παλιό πρόβλημα

Δεκτικός σε βελτιώσεις στη συμφωνία με τους δανειστές για το γάλα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα παίξουμε τη σωτηρία της χώρας για το θέμα».

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε δε, στον γγ. της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο με αφορμή το πρόβλημα που σημειώθηκε με την τροπολογία για το μεταναστευτικό κώδικα, δηλώνοντας ότι ο συνεργάτης του πρωθυπουργού «είναι παλιό πρόβλημα».

Γάλα

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το γάλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το «θέμα θα το χειριστούμε, αν χρειαστεί θα κάνουμε βελτιώσεις θα τις κάνουμε». Πρόσθεσε πάντως ότι «δεν θα παίξουμε τη σωτηρία της χώρας για το θέμα, το γάλα είναι σοβαρό ζήτημα, κανείς δεν θέλει να καταστρέψει την κτηνοτροφία της χώρας».

Μεταναστευτικός κώδικας

«Το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε με την τροπολογία είναι κωμικό, το θέμα δημιουργήθηκε από ανθρώπους, που έκαναν κακούς χειρισμούς, έχουμε βρει τη σωστή διατύπωση, ο Μπαλτάκος είναι παλιό πρόβλημα, ο μεταναστευτικός κώδικας θα έλθει σύντομα στη Βουλή» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Για την Ελιά

Όσον αφορά την Ελιά, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι θα παει πολύ καλά. «Το Ευρωψηφοδελτίο θα είναι πολύ δυνατό θα πάμε εντυπωσιακά καλύτερα απο ό,τι πολλοί περιμένουν...υποδεχθήκαμε και την Μεταρρυθμιστική Αριστερά από τη ΔΗΜΑΡ» τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ονόματα που έχουν προκριθεί για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς έχουν ως εξής:

Συλβάνα Ράπτη
Παντελής Καψής
Νίκος Μπίστης
Κατερίνα Μπατζελή
Θανάσης Χειμώνας
Εύα Καϊλή
Ευθύμης Καρδάρας
Δημήτρης Καρέλας
Νίκος Τσολακίδης
Σωτήρης Κατσελος
Παναγιώτης Πάτρας
Παναγιώτης Κωστούλας
Μανώλης Επιτροπακης
Μαρία Παπαϊωάννου Σφαέλου
Κώστας Θεοδωρόπουλος

Μιλώντας στο Βήμα, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τόνισε πως η ρύθμιση για τον μεταναστευικό κώδικα θα επανέλθει αργότερα έπειτα από διαβούλευση και με αλλαγές στο περιεχόμενο.


Έντονη κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα του μεταναστευτικού κώδικα άσκησε στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. Υποστήριξε μάλιστα, ότι στο θέμα δικαιωμάτων των πολιτών και των μεταναστών η ΝΔ έχει μια στάση που βρίσκεται σε απόκλιση από την «ευρωπαϊκή κανονικότητα».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ