Κλείσιμο

Διεγράφη από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής ο Μπούκουρας (upd)

Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής ο προφυλακισμένος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας αυξάνοντας τις απώλειες του κόμματος, καθώς το Σάββατο είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Σημειώνεται ότι ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας είχε αναφέρει ότι "ο κ. Μπούκουρας είναι προβληματισμένος για την παραμονή του στην ΧΑ". 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτική ομάδας της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος αναφέρεται ότι «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή θέτει εκτός της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας τον βουλευτή Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως έχει δεσμευτεί με το λόγο της τιμής του. Ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την Ελλάδα και τους έλληνες».

Η διαγραφή του Στάθη Μπούκουρα έρχεται λίγες ώρες μετά το έντονο παρασκήνιο που είχε προηγηθεί σύμφωνα με το οποίο ο βουλευτής προτίθετο να ανεξαρτητοποιηθεί – ακολουθώντας το «παράδειγμα» του συναδέρφου του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο- όμως οι εξελίξεις τον «πρόλαβαν» και τελικά διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

"Τον έχουμε θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όσοι αντέχουν θα πάνε μαζί μας μέχρι τέλους" δήλωσε από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο μεταξύ, με μία μόνο «κατάθεση» - αυτή του Δημήτρη Κουκούτση, ολοκλήρωσε τις εργασίες της για σήμερα Τρίτη η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που εξετάζει το αίτημα των δικαστικών αρχών για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Με 7 ψήφους «υπέρ» έναντι 1 «κατά» και 1 «παρών» η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία του Δημήτρη Κουκούτση.

Στις 15.00 μ.μ. τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να επισκεφτούν τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών βουλευτών για τους οποίου ζητείται από τις δικαστικές αρχές άδεια για συμπληρωματική απόδοση κατηγοριών.
Στις φυλακές Κορυδαλλού δεν θα μεταβεί η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά γιατί διαφωνεί με τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για απαξίωση της επιτροπής και θυματοποίηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο Δημήτρης Κουκούτσης, φέρεται κατά την ακρόασή του από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής να μίλησε για το πολιτικό του παρελθον, να δήλωσε ότι μέντοράς του υπήρξε ο Αντώνης Σαμαράς, ότι ανήκε στην ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας και ότι η φωτογραφία από συγκέντρωση της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 1984 που ο κ. Σαμαράς ήταν στην εξέδρα μαζί με τον Πάνο Καμμένο την είχε τραβήξει ο ίδιος. Πάντως λίγο πριν μπει στην επιτροπή, ο κ. Κουκούτσης ερωτηθείς σχετικά με τον συνάδελφό του προφυλακισμένο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, υποστήριξε ότι «αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει για την άρση ασυλία των βουλευτών κ.κ. Γρέγου, Μπαρμπαρούση, Ματθαιόπουλου, Ζησιμόπουλου και Αλεξόπουλου οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και του Νίκου Μίχου ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλως και ναρκωτικών.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ