Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το προγράμμά του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ειδική ημερίδα που πραγματοποίησε το κόμμα παρουσία φορέων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "Το φάρμακο που επελέγη ήταν απόλυτα καταστροφικό για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και επέφερε μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που είχε κληθεί να θεραπεύσει", και με την επιχειρηματικότητα να αποτελεί πάγια πρόκληση για την Αριστερά, ξεκαθάρισε πως "Το ενδιαφέρον μας δεν έχει χαρακτηρα ψηφοθηρικό".

Εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση Σαμαρά, υπογράμμισε πως " Εμείς επιλέγουμε τη δημόσια διαβούλευση και η κυβέρνηση τις κατά παραγγελία προτάσεις του ΟΟΣΑ, που είναι καρμπόν για όλες τις χώρες. Εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές της τρόικας".

Με επίκεντρο τη φορολογική πολιτική και τα όσα ειπώθηκαν για τις δηλώσεις Σταθάκη, ανέφερε χαρακτηριςτικά πως: "Υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα της ισοπέδωσης της κοινωνίας και της οικονομίας. Είναι προκλητικό οι καταστροφείς να εμφανίζονται και ως σωτήρες. Έχουν δημιουργήσει ένα ναρκοπέδιο για φορολογούμενους και φυσικά πρόσωπα, για τους μικροιδιοκτήτες και τους αυτοαπασχολούμενους. Έχουμε μία κυβέρνηση που από τη μία φορολογεί με άδικο τρόπο, και από την άλλη συνεντεύξεις γκεμπελισμού του πρωθυπουργού".

"Αποδεικνύεται αναποτελεσματική αυτή η πολιτική για τα φορολογικά έσοδα" υποστήριξε, τονίζοντας πως " Αυτοί που επιβάλλουν αυτή την πολιτική και η κυβέρνηση, έχουν στόχο την ισοπέδωση για να παραδώσουν τη χώρα στα ολιγοπώλια και στους ξένους καιροσκόπους".

ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ:

ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ: μερική διαγραφή χρεών από τις τράπεζες

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: Είναι αναγκαία η διαςφάλιςη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους ανεξάρτητα. Είναι ένα κρίσιμο θέμα. Για 3.000.000 συμπολίτες μας που βρίσκονται εκτός ασφαλιστικού συστήματος, που δεν έχουν δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ: στόχος μας να σταματήσει η άδικη φορολόγηση των μικρομεσαίων, να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν στις φυλακές,στην απόγνωση στις αυτοκτονίες.

"Όλα αυτά συμπυκνώνονται στον πολιτικό στόχο, που είναι η μεγάλη πολιτική ανατροπή", είπε, και κατακεραυνώνοντας για ακόμη μία τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για "ανυπαρξία της κυβέρνησης στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας. Ήρθε η ώρα να δώσουμε διέξοδο. Έρχεται η ώρα να πούμε ως εδώ με την κυβέρνηση της υποκρισίας και της καταστροφής" , επεσήμανε ο κ. Τσίπρας στέλνοντας μήνυμα νίκης.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Επεξεργασίας του οικονομικού προγράμματος, αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματος, λέγοντας πως " η πορεία μας θα είναι συγκρουσιακή. Προτείνουμε μία πορεία ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σε σύγκρουση με τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια, σε σύγκρουση με τη διαφθορά και τις αιτίες που τη δημιουργούν".
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ