Κλείσιμο

«Αδιανόητη» η ακύρωση των συμφωνιών με Ε.Ε. λέει η Ελβετία

«Αδιανόητο» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο ακύρωσης των διμερών συνθηκών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελβετίας, λόγω του πρόσφατου ελβετικού δημοψηφίσματος για περιορισμό της εισροής μεταναστών από την Ε.Ε., ο ελβετός υπουργός Άμυνας Ούλι Μάουερ, σημειώνοντας πως οι ανησυχίες περί αντιποίνων από την πλευρά των Βρυξελλών είναι υπερβολικές.

«Είναι αδιανόητο να τερματιστούν οι διμερείς συνθήκες, είτε από πλευράς Ελβετίας είτε από πλευράς Ε.Ε. Και οι δύο πλευρές επωφελούνται από αυτές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μάουερ, μιλώντας στην εφημερίδα Schweiz am Sonntag.

«Η Ε.Ε. και η Ελβετία έχουν αμοιβαίο συμφέρον να βρουν λογικές λύσεις», προσέθεσε, επισημαίνοντας πως δεν περιμένει μεγάλη πρόοδο στις επαφές με τις Βρυξέλλες πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, αλλά αναμένει «δημιουργικές» συνομιλίες στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έχει προειδοποιήσει πως το δημοψήφισμα μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες» για την Ελβετία, με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, να διαμηνύουν ωστόσο πως δεν υπάρχει ανάγκη για αντίποινα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ