Η Αντιγόνη Λυμπεράκη επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Δράσης

Την υποψηφιότητα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ομάδας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, Γκι Φερχόφσταντ, καθώς και την υποψηφιότητα της «Δράσης» στις ευρωεκλογές με επικεφαλής την οικονομολόγο και αντιπρόεδρο της Δράσης κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη παρουσίασε ο πρόεδρος της «Δράσης», κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος τόνισε ότι το κόμμα είναι ανοιχτό σε συμμαχίες και ότι η «Δράση» θα είναι παρούσα και τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη κάλεσε τους πολίτες να μην απόσχουν από τις ευρωεκλογές και να ψηφίσουν θετικά για την Ευρώπη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανεργία και την έλλειψη ρευστότητας, τονίζοντας, ότι πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που να παράγουν πλούτο. 

Ο κ. Γκι Φερχόφσταντ είπε ότι «η κριτική μου δεν απέχει πολύ από την κριτική των ευρωσκεπτικιστών, αυτό που διαφέρει είναι οι προτάσεις μας. Αυτοί περιχαρακώνονται γύρω από τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό, ενώ εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική και περισσότερη Ευρώπη: Λιγότερη λιτότητα, περισσότερη ανάπτυξη και στήριξη του ιδιωτικού τομέα».

Απαντώντας σε παρατήρηση για τη μικρή δύναμη των Φιλελευθέρων στην Ελλάδα, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι υπήρξε στοίχιση του πολιτικού συστήματος πίσω από δύο κόμματα, ενώ το φτηνό χρήμα συντηρούσε την υπάρχουσα κατάσταση και το πελατειακό κράτος. Τώρα όμως, πρόσθεσε, πρέπει να ξαναβρούμε τον δρόμο για να παράγουμε πλούτο. Αναφερόμενος στις πιθανές συμμαχίες, είπε: «Μπορούμε να συμφωνήσουμε με αριστερούς, οικολόγους, σοσιαλιστές που εμφορούνται από φιλελεύθερες απόψεις και θέλουν να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις».
Πηγή: skai.gr