Βρούτσης: Με τους κατώτατους μισθούς ξανά στο 2009 θα έχουμε 200.000 απολύσεις

Η αύξηση των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 2009, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιφέρει ένα οικονομικό σοκ ύψους 2,1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, προκαλώντας άμεσα 100 έως 200 χιλιάδες απολύσεις προειδοποίησε ο Γιάννης Βρούτσης από τη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων.

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας, σχολίασε ότι η καταβολή επιδόματος ανεργίας ύψους 451 ευρώ για δύο χρόνια, που επίσης υπάρχει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει ένα επιπρόσθετο κόστος 6 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό και η επαναφορά των συντάξεων και των δώρων άλλα 5 δισ. ευρώ, ποσά που είναι αδύνατον να αντληθούν από αλλού.

Ο κ. Βρούτσης, επίσης, υπερασπίστηκε την "ευελιξία" στην αγορά εργασίας, επικαλούμενος αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις που συντελούνται και στην ΕΕ.

«Για την κυβέρνηση, δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή μια αναιμική οικονομία, που επιβιώνει οριακά χάρη στο χαμηλό κόστος εργασίας. Δεν πιστεύουμε ότι η συνεχής συμπίεση των αμοιβών συνιστά αναπτυξιακό παράγοντα για την οικονομία μας. Ωστόσο, η εξέλιξη του κόστους εργασίας, δεν μπορεί να γίνεται ανεξάρτητα από τα πραγματικά μεγέθη και τις δυνατότητες της οικονομίας, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε επιδείνωση των όρων ανταγωνιστικότητας της χώρας μας στη διεθνή αρένα, και τα ελληνικά αγαθά, προϊόντα και υπηρεσίες θα υποτιμηθούν» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.
Πηγή: skai.gr