ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τσαυτάρης: Ο καλός αγρότης να μη φοβάται τα βιβλία εσόδων-εξόδων

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών και φορέων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι μέχρι τώρα οποιοσδήποτε ήθελε μπορούσε σε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης έκτασης να παράγει ένα τόνο ντομάτες, να ελληνοποιεί παράνομα άλλους 99 και ταυτόχρονα να εισπράττει και επιστροφή φόρου. «Πως είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;», αναρωτήθηκε.

 
Ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων - εξόδων, τόνισε την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στα εγκαίνια της 25ης έκθεσης Αgrotica, κι ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για αγροτικές κινητοποιήσεις.

Αναφερόμενος έμμεσα στις αντιδράσεις αγροτών και για τα νέα φορολογικά μέτρα, ο κ. Τσαυτάρης είπε ότι γύρω στα 100.000 άτομα που είναι πραγματικοί επιχειρηματίες αγρότες κρατούν ήδη βιβλία εσόδων - εξόδων, γεγονός, που όπως επισήμανε, ελάχιστοι το γνωρίζουν. Εξέφρασε δε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για την καλύτερη εφαρμογή του φορολογικού αυτού μέτρου.

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών και φορέων, τόνισε ότι μέχρι τώρα οποιοσδήποτε ήθελε μπορούσε σε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης έκτασης να παράγει ένα τόνο ντομάτες, να ελληνοποιεί παράνομα άλλους 99 και ταυτόχρονα να εισπράττει και επιστροφή φόρου.

«Πως είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που έδωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, παραδέχτηκε ότι οι αγρότες έχουν δίκιο σε ό,τι αφορά την πολυπλοκότητα. «Έχουν δίκιο σε ότι αφορά την πολυπλοκότητα, την καθυστέρηση στην πληροφόρησή τους, εμείς σαν Υπουργείο το βλέπαμε αυτό και το είπαμε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, γιατί σας θυμίζω ότι το θέμα της φορολογικής πολιτικής είναι θέμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Τσαυτάρης.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως αν η Ελλάδα στηριχθεί στη γεωργία θα τα καταφέρει να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και διαβεβαίωσε ότι στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου η «κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα και όχι απέναντι από τους αγρότες».

Έκανε επίσης γνωστό πως σήμερα η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξε σε συμφωνία για τη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας μάλιστα τη σημασία των ιχθυοκαλλιεργειών για τις ελληνικές εξαγωγές.

«Σας είχα υποσχεθεί πως η στρατηγική μας επιλογή ήταν να στρέψουμε την ελληνική γεωργία από μια γεωργία χαμηλού κόστους σε μια γεωργία ποιότητας» σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι εκπαιδευμένοι και καταρτισμένοι άνθρωποι του αγροτικού κλάδου. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως δρομολογείται προκήρυξη για την απασχόληση 100 ερευνητών στην εφαρμοσμένη γεωργική έρευνα.

Ακόμα, επισήμανε τη σημαντική αύξηση των μεγεθών της φετινής Agrotica, σημειώνοντας πως η επιτυχία της είναι προδιαγεγραμμένη.

Νωρίτερα, ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτών από την περιοχή της Χαλκιδικής (κυρίως ελαιοπαραγωγούς) και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο και ότι προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε πως η 25η Agrotica θέτει τις βάσεις και τους κανόνες για μια νέα διαχείριση της αγροτικής γης, η οποία, όπως είπε, θα βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εφαρμογή σύγχρονων καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων, παρέχοντας κίνητρα για τη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας και την προώθησή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Εξάλλου, την εκτίμηση ότι οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης θα ξεπεράσουν τις 100.000 διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, παρουσιάζοντας τα διπλάσια μεγέθη της φετινής Agrotica, σε εκθεσιακό χώρο και σε εκθέτες.
 
Υπουργείο Οικονομικών: Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριεύεται από αυταπάτες
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, ότι δεν τα πάει καλά με τη σωστή...
18.08.2019, 14:29
Γεραπετρίτης: Σύντομα οι Έλληνες θα δουν διαφορά στο πορτοφόλι τους
Η μείωση των συμφωνημένων πρωτογενών πλεονασμάτων θα έρθει όταν πρώτα εμείς αποδείξουμε ότι αλλάζουμε το...
18.08.2019, 13:41
Mε το βλέμμα στη ΔΕΘ το Μαξίμου
Σε φουλ ρυθμούς μπαίνει το Μέγαρο Μαξίμου από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την ολιγοήμερη ανάπαυλα του...
18.08.2019, 08:13
Η αμερικανική πρεσβεία «δείχνει» παράταση της θητείας Πάιατ ως το 2020
Η πρεσβεία ανήρτησε είδηση που κάνει λόγο για παράταση της θητείας του πρεσβευτή των ΗΠΑ τουλάχιστον για...
16.08.2019, 17:31
Κικίλιας απαντά σε Πολάκη για τα έξοδα αποθεραπείας του εθελοντή πυροσβέστη
Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που...
15.08.2019, 18:07
Μητσοτάκης: Η σκέψη μας στους δοκιμαζόμενους από τις πυρκαγιές συμπολίτες
Στις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά και για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού...
15.08.2019, 13:23
Σε Βέρμιο και Τήνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός
Στην Παναγία Σουμελά Βερμίου και στην Τήνο βρίσκονται, για τους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο...
15.08.2019, 11:26
Κικίλιας: Αναλαμβάνουμε τα έξοδα αποθεραπείας του εθελοντή πυροσβέστη
Θα θελα να πω ότι πέρα από τον επαγγελματισμό και το καθήκον, όταν ένας Πυροσβέστης ρίχνεται στις φλόγες για...
14.08.2019, 17:13
Μητσοτάκης: Άμεση αποτύπωση της καταστροφής για αποκατάσταση των πληγέντων
Την άμεση αποτύπωση της έκτασης της καταστροφής που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια ζήτησε ο...
14.08.2019, 14:24
Γεννηματά από Εύβοια: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας»
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετέβη το μεσημέρι στις περιοχές της Εύβοιας που...
14.08.2019, 13:48

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.