Καταδίκη του μηνύματος Ξηρού με διαξιφισμούς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε καταδίκη του μηνύματος του δραπέτη της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού προχώρησαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, με τη Συγγρού να καταγγέλλει «κροκοδείλια δάκρυα» από την πλευρά της Κουμουνδούρου, και την αξιωματική αντιπολίτευση να προειδοποιεί για πιθανότητα πολιτικής εκμετάλλευσης της όλης υπόθεσης.

Σε ανακοίνωση της, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, επισημαίνει ότι «η δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων, o Ελληνικός λαός είναι ενωμένος, απέναντί τους -πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες».

Απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις

«Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν, εκτός από τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυά του για το παραλήρημα Ξηρού», αναφέρει η κ. Ασημακοπούλου, «μάζευε το επίσημο όργανό του την Αυγή που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε πολιτικά τους Βουλευτές του που μιλούν για ‘πολιτικό υπόβαθρο’ στη δράση της 17Ν».

Με την κατηγορηματική και περιεκτική αναφορά ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους», σχολίασαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού.

Νωρίτερα, ως «αυτόκλητο ‘υπερασπιστή’ των ‘λαϊκών συμφερόντων’» που «είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν» χαρακτηρίζει το Χριστόδουλο Ξηρό σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο μήνυμα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα ο δραπέτης της «17 Νοέμβρη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «η δράση τέτοιων 'τιμωρών', ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας».

Ως απόπειρα της τρομοκρατίας «να βρεθεί στο προσκήνιο» χαρακτήρισε η Δημοκρατική Αριστερά το μήνυμα του δραπέτη της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού, κάνοντας λόγο για μία «αποκρουστική εικόνα απειλών» που αποτελεί «πρόκληση για τη δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα».

«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να είναι σταθερά απέναντι, σε όσους νομίζουν ότι μπορούν με τα όπλα και την τυφλή βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Οι τρομοκράτες δεν είναι 'φίλοι' του λαού, είναι εχθροί της Δημοκρατίας», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

«Οι προβοκάτορες της 17Ν και οι ενέργειές τους όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την πάλη του λαού αλλά αξιοποιούνται για τη συκοφαντία της. Εδώ και δεκαετίες παίζουν το ρόλο των πιο αντιδραστικών υπηρεσιών και μηχανισμών – ντόπιων και ξένων – προκειμένου να ενισχύεται η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος», σχολιάζει το ΚΚΕ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ