Καράμπελας: Δυνατή η επιλογή προσώπου από το χώρο της Αριστεράς για την Προεδρία

Την επιλογή από τη ΝΔ προσώπου από το χώρο της Αριστεράς για την Προεδρία της Δημοκρατίας ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές πρότεινε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Καράμπελας.

«Η ΝΔ έχει επιλέξει ξανά στο παρελθόν πρόσωπο από την Αριστερά στο οποίο θα μπορούσε να πει το ‘ναι’ και η αντιπολίτευση», δήλωσε στην εκπομπή Το Στόμα του Νίκου ο βουλευτής της ΝΔ, σχολιάζοντας τα σενάρια πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Καράμπελας τόνισε ότι «ευθύνη είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι για τους διοικητές που διόριζαν, αλλά γιατί δεν έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους στους διοικητές, με αποτέλεσμα να χαρίζουν χρήματα του ελληνικού λαού σε ημετέρους. Αυτό οδήγησε σε απαξίωση του πολιτικό συστήματος, και γι’ αυτό τα δυο κυβερνητικά κόμματα βρίσκονται σε χαμηλότερα ποσοστά.»

Σημειώνεται ότι μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε να μπλοκάρει την Προεδρική Εκλογή προκαλώντας πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι "Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο."

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του υπέρ της διεξαγωγής εκλογών το 2016, επισημαίνοντας πως όποιος τις επιδιώξει το 2015, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έχει και την πολιτική ευθύνη.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ